Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Många frågetecken i ÖVK: ”Stenhårt arbete krävs”

Jonas Svantesson, ÖVK-coach.
SM-slutspel, bronsmatch 1:2
Örkelljunga–Falkenberg 3–0
ÖVK tog ett stort kliv mot att avsluta säsongen med en bronsmedalj efter 3–0 (25–18, 25–19, 26–24) hemma i första mötet med Falkenberg.
– Trots att det har varit tufft hittade vi en hyfsad nivå mentalt. Rent fysiskt är vi i form, men huvudena måste vara på rätt plats i en match som denna och där hittade vi en bra nivå snabbt. Det gjorde att vi fick en ganska komfortabel resa i de två första seten, säger tränaren Jonas Svantesson.
Trotjänaren avslutar snart sin tionde säsong som coach i ÖVK. Om det blir en elfte återstår att se, Jonas Svantessons kontrakt går ut den siste april.
– Vi är inne i en kontraktsförhandling. ÖVK vill att jag ska skriva på nu och börja jobba den 1 maj, men jag vill vänta lite och så kommer det att bli.
– Jag kommer att avvakta fram till ungefär i slutet av juni. Så får ÖVK ta ställning till om de vill leta efter en ny tränare eller vänta. Det är upp till dem.
Varför vill du vänta?
– De senaste tre åren har varit tuffa, då jag varit iväg med landslaget och haft Swedish beach tour. Till slut når man sin gräns och nu väljer jag att inte dubbelarbeta under den första sejouren med damlandslaget, som jag inleder den 1 maj.
Även i spelartruppen finns det ovanligt många frågetecken. Bara två spelare har kontrakt nästa säsong: liberon Elias Andersson och passaren Emil Carlsson.
– Det kommer att krävas ett stenhårt arbete från vår sida när det kommer till spelartruppen. Men jag är helt övertygad om att ÖVK kommer att stå sig starka i höst eftersom det finns så många kompetenta personer i klubben.
– Nu när Bengt Olsson är ordförande i klubben kommer det att bli ett himla driv och energi. ÖVK kommer att ha en stark trupp att ställa på benen, säger Jonas Svantesson.
Bäste poängplockare i Örkelljunga mot Falkenberg var Peter Lundgren (13). Returen spelas på lördagen, skulle Falkenberg vinna då avgör golden set var bronspengen hamnar.
Gå till toppen