Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Slut med deklarationer i pappersform efter kontorstid

Brukar du vara ute i sista minuten med att deklarera och lägga papperna på Skattekontorets brevlåda? Då ska du se upp. Nu går det enbart att göra under kontorstid.

Alltfler nyttjar möjligheten att lämna deklarationen elektroniskt. Förra året var det omkring 75 procent av närmare åtta miljoner skattskyldiga som gjorde så. Men alla varken kan eller vill lämna in sina uppgifter på det sättet.
Fram till 2017 hade många skattekontor möjlighet att lämna deklarationen i pappersform i en brevlåda som var tillgänglig dygnet runt. Nu är det slut med det, brevlådorna är endast öppna under kontorstid. Nyordningen började redan förra sommaren, men märks på allvar nu i deklarationstider.
– Det är ett beslut på riksnivå, säger Christin Hjortsberg, informatör på Skatteverket.
Vad är skälet?
– Skatteverket vill att människor lämnar deklarationerna i digital form, vilket de flesta också gör. För andra finns möjligheten att lämna in pappersdeklarationen under kontorstid.
Skatteverket anger säkerhetsskäl som en anledning till att inte ha brevlådorna öppna dygnet runt. Det medför en risk att människor kastar in brandfarligt material eller saboterar på annat sätt.
Sista dagen att lämna in deklarationen i år är den 2 maj.
Gå till toppen