Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Tiotusentals i protest mot Viktor Orbán

Tiotusentals ungrare demonstrerade mot regeringens kontroll över medierna .Bild: Zoltan Balogh
Tiotusentals ungrare gick på lördagen ut på gatorna i Ungerns huvudstad för att protestera mot regeringens kontroll över medierna som enligt kritiker hjälpte premiärminister Viktor Orbán till jordskredsseger i valet.
Demonstrationen i Budapest var den andra massprotesten mot regeringen efter valet den 8 april. Demonstranterna manar den splittrade oppositionen att förena krafterna mot nationalistpartiet Fidesz som vann två tredjedelar av platserna i parlamentet.
Sedan 2010 har Viktor Orbán ökat regeringens grepp över medierna och har placerat trogna anhängare som chefer för tidigare oberoende institutioner.
I ett inlägg på Facebook före demonstrationen skrev arrangörerna att statliga medier har förvandlats till Orbáns "propagandaapparat".
Demonstranterna samlades utanför parlamentet, där de viftade med den ungerska flaggan och EU-flaggan. På samma plats samlades tiotusentals ungrare förra lördagen i protest mot vad de kallade ett orättfärdigt valsystem.
Gå till toppen