Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Test: Värt att satsa på en lite dyrare elcykel

Elcyklar blir allt populärare. Efter en lite trevande start har marknaden i Sverige formligen exploderat – mycket tack vare den statliga premien på 25 procent av inköpspriset. Vi har i samarbete med tidningen Allt om Elcyklar testat sex olika märken.

Allt fler lämnar numera bilen hemma och tar sig fram på två hjul. Försäljningen av elcyklar har fördubblats på två år. I samarbete med tidningen Allt om Elcyklar har vi testat sex olika märken på marknaden. Alla cyklar i vårt test har så kallad damram eller lågt insteg, men de flesta finns också i varianter med herram.Bild: Fredrik Sandberg/TT
De finns mängder av modeller i olika prisklasser att välja på och det är många parametrar att ta hänsyn till vad gäller batteri, växlar, motor, kvalitet och garantier. Olika motorsystem förklarar en stor del av prisskillnaden på elcyklar. Den enklare och billigare navmotorn fungerar gott för de flesta, men mittmotor ger mer cykelkänsla och längre körsträckor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen