Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

"Vi kan vara stolta över den här medaljen"

SM-slutspel, Bronsmatch
Falkenberg–Örkelljunga 2–3
Örkelljungas coach Jonas Svantesson var tagen efter att hans lag säkrat bronsmedaljen. Frågan är om Svantesson blir kvar i klubben?Bild: @imageAuthorName MATHILDA AHLBERG
Hans Örkelljunga hade precis säkrat bronsmedaljerna via en rysare i den andra raka segern mot Falkenberg. Ett Falkenberg som tränas av bästa kompisen Patrick Aparicio.
Då var det en tagen Jonas Svantesson som försökte sätta ord på sina känslor.
– Gud vad det här var roligt. Sista matchen för säsongen, vi besegrar Falkenberg som under lång tid har dominerat svensk volleyboll. Sen är det alltid skönast att slå sina vänner, säger ÖVK-tränaren och skrattar.
Efter att ha storspelat i ett och ett halvt set hamnade ÖVK i underläge med 2–1.
– Vår inledning var det bästa vi har presterat den här säsongen. Marcos Galiotos (passare) var fullkomligt strålande. Sen hade Falkenberg några bra serveserier och vi blir lite stirriga och nervösa.
Svantesson valde då att röra om i uppställningen och laget hittade kraft att bärga segern via 25–19 och 15-8 i femte och avgörande.
Örkelljunga upprepade därmed förra årets placering i slutspelet.
– Det är två helt skilda saker att avsluta säsongen som vinnare eller som förlorare. Vi är nu ett gäng vinnare och kan vara stolta att bära den här medaljen runt halsen. Det märks på killarna i omklädningsrummet också, de är upprymda över det här säger Svantesson.
När sista bollen slog i golvet var det också slutet på en resa under säsongen som varit allt annat än spikrak. Svantesson, i likhet med större delen av spelartruppen, har inte kontrakt för nästa säsong.
Frågan är om energin och lusten räcker till för ännu ett avstamp?
– De tre sista åren har varit tuffa och jag ska medge att jag är trött. Jag har varit här i sex år nu. Men, vi får se. Nu ska jag först iväg med damlandslaget som har ett digert program. Jag kommer att förhala det här beslutet ett tag, säger Svantesson.
Gå till toppen