Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försenad förskola bäddar för paviljonger

När bygget av den nya förskolan på Badvägen drar ut på tiden måste kommunen hitta andra lösningar för att klara av de kommande barnkullarna.

Åtta avdelningar plus nattis ska den nya förskolan innehålla när den väl är klar. Förhoppningen har varit att bygget skulle komma igång under våren. Men planerna är försenade, bland annat blev det flera turer mellan barn- och utbildningsnämnden och förvaltningen kring vad förskolan skulle innehålla.
– Nu ser det ut som att det kan komma igång först våren 2020, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Rune Persson (S).
Läs också Jättesatsning väntar på skolor i Klippan
Förseningen ställer till det eftersom man räknar med att antalet barn ökar med en avdelning per år framöver, förklarar Rune Persson.
– Det gör att vi måste hitta andra lösningar på detta. Det handlar om tillfälliga paviljonger och omflyttning av barn så att femåringar får börja på Bofinkenskolan och gå kvar där under sin skolgång. En del sådana rockader ska kunna lösa det, säger han.
Läs också Bofinken för trångbodd – måste utökas
Bofinkenskolan väntar i sin tur på att få flytta in i nya lokaler vid Kristoffers väg. Men även det dröjer något år till. 2021 räknar man med att kunna dra igång nya skolan. Fram tills dess består hela Bofinkenskolan av paviljonger.
Något som dock är klart är den nya förskolans namn: Himlabacken. Det anspelar på det backiga landskapet nedanför Badvägen som kallats Himlabackarna.
– Det är så fyndigt det kan bli, säger Rune Persson.
Gå till toppen