Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ica-butik på Dalhem i konkurs

Ica-butiken Kometen på Dalhem har försatts i konkurs.

Dalhems centrum har länge haft en matbutik. Nu kan det vara slut med det. Ica Nära Kometen försattes nyligen i konkurs på egen begäran eftersom bolaget är på obestånd.
– Det har varit en vikande trend för butiken, särskilt de senaste tre månaderna före konkursen, säger advokat Ingmar Grönvall, som utsetts till konkursförvaltare.
Konkurrensen har varit tuff, det finns en rad matbutiker i närheten, som Ica Maxi, Netto och Lidl, men länge hade Ica Kometen sin kundkrets. Siffror från årsredovisningarna visar att omsättningen låg på samma nivå – cirka tio miljoner kronor – under 2014–2016.
– Men det saknades förutsättningar att hitta en köpare och fortsätta med livsmedelshandel här. Fastighetsägaren Helsingborgshem har förklarat att det ska ske en ombyggnad av lokalerna.
Dalhems centrum rymmer bland annat lokaler för kultur- och fritidsverksamhet och en pizzeria. Området har drygt 1 000 bostäder.
Ica Nära Kometen har haft utförsäljning av kvarvarande varor och inventarierna gick på auktion.
Butiken hade tre anställda förutom butiksägaren Le Thu Ho.
– Den här lilla butiken har varit bra. Det har varit nära att gå hit för många. Men vi har inte fått den omsättning som vi behöver, säger hon till Lokaltidningen i Helsingborg.
Gå till toppen