Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misshandel av Bjuvsfamilj upp i hovrätten

I höstas dömdes tre män från Malmö för att ha misshandlat en familj i Bjuv. Tingsrättens dom har överklagats och målet prövas nu i hovrätten.

Målet som rör misshandel av flera personer i Bjuv förra året prövas nu i hovrätten.Bild: Johan Nilsson/TT
Det var i slutet av maj som de tre männen från Malmö åkte till Bjuv för att söka upp en man som ska ha stått i skuld till deras mammor. När de upptäckt att mannen inte längre var bosatt på orten, åkte de i stället hem till hans släktingar som bor i Bjuv.
Läs också Tre häktade efter knivdrama i Bjuv
Familjemedlemmar blev enligt tingsrättens dom attackerade med kniv och sprejades i ögonen så att synen påverkades. Männen dömdes till två års fängelse för grov misshandel och misshandel. En dom som överklagats till hovrätten.
Åklagaren anser att männen bör dömas till längre fängelsestraff och att enbart misshandeln av en av familjemedlemmarna motiverar ett tvåårigt fängelsestraff. En av familjemedlemmarna som fått nedsatt syn av sprejattacken vill ha högre skadestånd än vad tingsrättens dom slog fast. Ytterligare två familjemedlemmar har ställt krav på högre ersättning.
Läs också Bjuvsfamilj attackerades på sin tomt – gärningsmännen får fängelse
De tre dömda männen har i sin tur via sina advokater yrkat på att åtalet ska ogillas och alternativt på strafflindring. Förhandlingarna i hovrätten i Malmö pågår under vecka 17 och 18.
Gå till toppen