Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtalet mot den våldtäktsmisstänkte MFF-spelaren inlämnat – nu väntar rättegång

Malmö FF-spelaren ställs inför rätta misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn – nu väntar rättegång. Företrädare för hans tidigare klubb Sirius är kallade att vittna om att de haft möte med Sarfo om att det är olagligt att ha sex med personer yngre än 15 år.

Kingsley Sarfo blev polisanmäld förra sommaren, och delgiven misstankarna i slutet av september ifjol. Sedan den 2 februari sitter han häktad i en cell på rättscentrum.
Vid båda de misstänkta brottstillfällena var flickan 14 år gammal. Tidigare rubricerades den ena händelsen som sexuellt utnyttjande av barn – men Rikard Darell har vid åtalet valt den allvarligare rubriceringen våldtäkt mot barn.
– De har inte haft någon relation och jag menar att fotbollsspelaren varit drivande och haft ett enda syfte med detta, säger han.
Det syftet var sexuellt, enligt åklagaren. Men det har varken förekommit hot eller våld.
Kingsley Sarfo har under hela rättsprocessen nekat till brott. Han medger att de har haft sex vid ett tillfälle, men att det ska ha varit frivilligt och att han varit övertygad om att flickan var äldre.
En av knäckfrågorna under den kommande rättegången blir just om Kingsley Sarfo kände till eller haft skäl att anta flickans ålder, eftersom det är förbjudet för vuxna att ha sex med personer yngre än 15 år. Det menar åklagaren Rikard Darell att han kan bevisa.
– Det finns skriftlig direktkommunikation mellan dem där det är tydligt att hon skriver sin ålder, säger han.
I bevisningen ingår förhör med två företrädare för Kingsley Sarfos tidigare klubb Sirius om att en orolig förälder larmat föreningen om Sarfos kontakter med hennes dotter. Detta ledde till ett möte med spelaren i juli 2016, där Sirius förklarade 15-års regeln.
– Vi väljer att inte kommentera det här överhuvudtaget, säger Sirius klubbchef Michael Lundgren, som var klubbchef även vid tiden för mötet, till HD och Sydsvenskan.
Kan du motivera varför ni inte gör det?
– Nej, vi motiverar inte det.
Två månader senare, i september 2016, ska det första misstänkta sexbrottet ha ägt rum. Några veckor innan Sarfos övergång till Malmö FF offentliggjordes i juni 2017 skedde det andra misstänkta fallet av våldtäkt mot barn – på en offentlig toalett i Folkets park i Malmö.
Det är en omfattande bevisning som åklagaren Rikard Darell åberopar i åtalet – förundersökningen är på över 1 200 sidor. Bevisningen består till stora delar av kontakter på sociala medier mellan fotbollsspelaren och flickan.
Vid vissa av kontakterna mellan Kingsley Sarfo och flickan påstår fotbollsspelaren att någon annan använt hans mobil – men det menar Rikard Darell att han kan motbevisa.
Ytterligare en man ställs inför rätta för sexuellt utnyttjande av samma flicka i åtalet.
Tidningen har varit i kontakt med Kingsley Sarfos försvarare Mikael Sundman som låter meddela att han inte tänker ge fler kommentarer innan rättegången startat.
Rättegångsdatumen är inte spikade, men förhandlingen beräknas ta tre dagar och inleds inom de närmsta veckorna.
Fotnot. Kinsley Sarfo är sedan tidigare avstängd utan lön från Malmö FF.
Gå till toppen