Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Politiker vill skynda på räddningen av operationerna

Regiondirektören måste snabbt lösa problemet med steriliseringsutrustningen på Landskrona lasarett.

I förra veckan berättade vi att personal varnade för att operationsverksamheten vid Landskrona lasarett var hotad. Skälet var att föråldrad steriliseringsutrustning riskerar att sluta fungera, och då kan operationer behöva ställas in eller flyttas.
Operationerna är i värsta fall hotade på Landskrona lasarett, om sterilcentralens utrustning skulle lägga av.Bild: Fredrik Johansson
På torsdagen beslutade en enig regionstyrelse i Skåne att det ”skyndsamt” ska tas fram en lösning på situationen. Det ska göras av regiondirektör Alf Jönsson, i samråd med förvaltningschefen för Skånevård Sund, Björn Zackrisson.
Läs mer: Personal slår larm: Operationsverksamheten i Landskrona är hotad
Beslutet var ett resultat av ett initiativärende, som Gilbert Tribo (L) lämnade in till regionstyrelsen.
Frågan är då hur snabbt en lösning kan vara framme.
– Jag förväntar mig ett beslut i regionstyrelsen innan sommaren. Sedan följer en process med upphandling, men framåt hösten bör en kortsiktig lösning vara på plats, säger Gilbert Tribo.
En mer långsiktig lösning som föreslås är att bygga om sterilcentralen i Landskrona, alternativt att sköta all sterilisering vid Helsingborgs lasarett efter ombyggnaden där.
Gå till toppen