Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Emma Lindqvist: "Vi måste hantera pressen"

H65 Höör är nära att upprepa förra säsongens succé. Helsingborgaren Emma Lindqvist har fått en tyngre roll i jakten på nytt SM-guld.

Emma Lindqvist jagar andra raka SM-finalen med H65 Höör.
Lugi har reducerat till 2–1 i semifinalserien mot Emma Lindqvists H65 Höör. Den 21-åriga talangens lag har ändå ett grepp om finalplatsen – en seger till krävs för att drömmen om en andra raka SM-final ska bli sann.
– Det är tajta och fysiska matcher, precis som det ska vara i ett Skånederby i slutspelet. I de två första matcherna stod vi upp bra bakåt och fick enkla kontringar, men när vi inte var där fullt ut i match tre åkte vi på en förlust, säger niometersspelaren Emma Lindqvist som njuter av att spela semifinalerna.
– Vår hall tar in 700 personer och där har varit fullsatt i båda hemmamatcherna. Sen har vi haft med oss mycket publik även på bortaplan, så det har varit riktigt kul.
Emma Lindqvist kom till H65 från OV Helsingborg inför förra säsongen. Debutåret i handbollsligan slutade med en rejäl knall när skåningarna skrällvann SM-finalen mot Sävehof.
Den här säsongen vann H65 serien med fyra poängs marginal och slog sedan ut VästeråsIrsta i kvartsfinalen.
– Inför säsongen hade vi fler nyförvärv jämfört med förra. Det tog ett tag att spela ihop oss, men jag tycker vi är mer samspelta nu. Förra säsongen slog vi ur underläge, nu handlar det om att vi måste kunna hantera pressen av att vara lite favorit. Det är vad vi behöver jobba med mest.
Hur är det att vara favorit?
– Under matcherna tänker man inte så mycket på det, utan det handlar mer om att man måste vara där lika mycket fysiskt och mentalt fast att man slår från överläge, säger Emma Lindqvist som gjort en hel del mål under slutspelet.
Hon berättar att starten på säsongen var bra, innan en liten dipp kom. Nu har Emma Lindqvist hittat formen igen lagom till avgörandet.
– Det var bara i förra matchen jag inte fick ut min kapacitet i slutspelet. Jag har fått ta en större roll den här säsongen, framförallt i offensiven. Från början var det inte riktigt uttalat, men jag har gjort det bra och nu trivs jag med mina uppgifter på planen.
H65 har ingen uttalad målsättning att ta guld.
– Vi vet ju att allt kan hända i en SM-final, så vårt stora mål har hela tiden varit att ta oss dit. Kapaciteten för att vinna finns absolut.
Gå till toppen