Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Martina Haag utslagen ur "Lets dance"

Swing it! Så löd temat i kvällens "Lets dance" där Daniel Norberg var i sitt esse i en energifylld lindy – medan Martina Haag inte höll takten och fick lämna underhållningsprogrammet. – Jag har lärt mig något nytt som jag aldrig annars skulle lära mig. Tack för den här tiden, sade Haag efter förlusten.

Kvällens avsnitt av "Lets dance" blev det sista för Martina Haag och danspartnern Tobias Bader. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl / TT
Från charleston till boogie woogie. Fredagens avsnitt av TV4-programmet "Lets dance" bjöd på swingdans i alla tänkbara former, och en emotionell hyllningsdans till Aviciis ära.
Kvällens tävling var indelad i två moment – det första pardans och det andra en swingaton.
Författaren Martina Haag hade bekymmer på dansgolvet. Trots volter och rätt energi höll hon inte takten och kvällens avsnitt blev slutet på Martinas dansäventyr.
– Jag har kämpat jättemycket. Jag tar med mig glädjen i dansen, sade Martina Haag när rösterna var räknade.
För Daniel Norberg gick det desto bättre. I en sprudlande lindy la komikern ribban högt med 29 jurypoäng.
– Den här dansen passade dig som handen i handsken, sade den vikarierande jurymedlemmen Dermot Clemenger som gjorde comeback i underhållningsprogrammet.
Att släppa loss var utmaningen för Therese Alshammar. En prövning simmaren nästan bemästrade. Likaså Viktor Frisk hade svårt att få till tekniken i sin boogie woogie, men lyckades till slut.
Gunde Svan kämpade med hälsan förra veckan. Inför dagens tävling var den tidigare skidåkaren återhämtad och redo för revansch i en klassisk bugg.
Vecka efter vecka har dansanta Jon Henrik Fjällgren charmat tv-tittarna och juryn. Men klarade han av en charleston? Absolut – med hjälp av retrovibbar från 1920-talet visade sångaren sin lättsamma sida.
– Du äger golvet, nu måste du verkligen hem och jobba med finliret, sade jurymedlemmen Cecilia Lazar.
En annan som kammat hem höga poäng genom tävlingen är Margaux Dietz, dessvärre hade sociala-medierstjärnan svårt att få till de mjuka rörelserna ikväll. Men revanschen fick hon i tävlingens andra utmaning – en swingaton i jive där Margaux Dietz och danspartnern Alexander Svanborg briljerade med fint fotarbete och det lilla extra.
Fakta

Tävlande i årets "Let's dance"

Kvar i tävlingen:

Viktor Frisk och Linn Hegdal

Daniel Norberg och Maria Zimmerman

Therese Alshammar och Calle Sterner

Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm

Margaux Dietz och Alexander Svanborg

Gunde Svan och Jeanette Carlsson

Utslagna:

Britt Ekland och Aaron Brown

Nikki Amini och Tobias Karlsson

Claes Malmberg och Malin Watson

Gustaf Hammarsten och Jasmine Takács

Martina Haag och Tobias Bader

Gå till toppen