Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fallande träd orsakade stort strömavbrott – Center Syd evakuerades under två timmars tid

Center Syd i Löddeköpinge evakuerades strax före lunchtid på lördagen på grund av ett strömavbrott. Tusentals andra kunder blev utan ström. Senare kom strömmen tillbaka.

Ett träd brakade ner över högspänningsledningen mellan Barsebäck och Mörarp strax före klockan 12 på lördagen.
– Vi har hittat problemet och håller på att ta bort trädet. Det är många kunder som redan fått strömmen tillbaka, sa Pernilla Schoug på Eon:s presstjänst.
Eons avbrottskarta klockan 12.50.Bild: Eon
Center Syd tvingades evakuera hela köpcentret och hålla stängt i två timmar. Men klockan 14 kom strömmen tillbaka.
– Strömmen kom tillbaka här för några minuter sedan, så nu har vi börjat släppa in folk igen, sa Anna Berg som arbetar på butiken Cervera på Center Syd.
– Kunderna fick fly fältet här. Vi kunde inte ta in dem. Och det pågick i två timmar, så många har väl letat sig iväg till något annat köpcenter sa hon.
Strömavbrottet drabbade framför allt kunder i Kävlinge kommun, men även i Landskrona och Svalöv.
Bland de områden som drabbats mest finns Hofterup, Löddeköpinge, Barsebäck, Dösjebro och Saxtorp.
Efter tre timmar, klockan 15, var 1 800 abonnenter fortfarande utan ström.
– Nu har vi fullt fokus på att de sista ska få strömmen tillbaka. Vi har ingen exakt prognos, men vi hoppas att det ska vara klart inom en timme, sa Pernilla Schoug på Eon:s presstjänst.
Senare fick alla kunder strömmen åter.
Gå till toppen