Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tung förlust för HBBK i kvalet

Raset i säsongens viktigaste match kan bli dyrbart. Nu hoppas HBBK på en livlina i jakten på en plats i Superettan.
- Vi klarade inte av att spela i 40 minuter, säger veteranen Johan Åkesson.

HBBK förlorade mot Norrort och missade därmed chansen att knipa en plats i Superettan nästa säsong. Nu hoppas centern Johan Åkesson och hans lagkamrater på en extra chans.Bild: EMIL LANGVAD
Kval till Superettan
HBBK-Norrort 82-93 (48-42)
Helt avgörande kvalmatch i jakten på en Superettan-biljett. Då rasade hemmaspelarna ihop och släppte över initiativet till Stockholms-laget Norrort i Final Four-spelet.
Under första och andra quartern såg det ut som det har gjort under hela säsongen när HBBK har spelat. Men efter en 48-42-ledning i halvtid hände det något.
- Vi föll in i deras spel och gick i deras fällor kan man väl säga, menar rutinerade centern Johan Åkesson. De ville få oss att spela en snabb basket. Men vi har inte det laget, det ser du på den här gubben.
- Vi vinner när vi spelar en kontrollerad basket och det gjorde vi inte i den andra halvleken i dag. Vi blev stressade och tog dumma beslut.
I början av februari gick HBBK ut med nyheten att 34-årige ex-landslagsmannen Johan Åkesson skulle göra comeback efter att inte ha spelat på tre och ett halvt år. Uppdraget: att hjälpa laget i jakten på en plats i Superettan 2018-19.
Knappt tre månader senare står han i GA-hallen och summerar en insats med 17 egna poäng och ett starkt spel under korgarna.
- Jag har försökt bidra med med mitt även om formen inte har varit på topp, säger han.
- Men i morgon (söndag) spelar jag min sista match på den här nivån. Jag har startat ett eget företag och har dessutom den här lilla sprätten (dottern i famnen) att ta hand om. Så efter i morgon är det definitivt slut, till hundra procent.
Johan Åkesson gjorde 17 poäng och var stark under korgarna. "Men i morgon spelar jag min sista match på den här nivån."Bild: EMIL LANGVAD
I början av den tredje quartern ledde helsingborgarna med 54-44. Några minuter senare stod det 54-55. Någonstans där började vinstmaskinen hacka. Efter 18 raka segrar i serien kastades de unga HBBK-spelarna in i en ovan situation.
- Vi klarade inte av att spela i 40 minuter. I serien har matcherna ofta varit avgjorda efter tio, säger Johan Åkesson.
Nu väntar Haga (Norrköping) under söndagen. Uppgifter säger att en gratisplats kan dyka upp, att något lag har planer på att dra sig ur, och att tre lag tar steget upp.
- Just nu känns det enormt tomt, säger tränaren Martin Fastberg. Det här var en match, ett ögonblick, vi har kämpat för hela säsongen. Men nu måste vi resa oss snabbt. Finns chansen måste vi försöka ta den.
Gå till toppen