Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HBBK-coachen: "Det är klart, vi går upp"

Bild: EMIL LANGVAD
Efter lördagens snopna soppatorsk och förlust mot Norrort gjorde HBBK jobbet fullt ut på söndagen och besegrade Haga från Norrköping med 87–67 (48–37).
HBBK tar därmed steget upp i superettan enligt HBBK-coachen Martin Fastberg.
– Ja, det är klart, vi går upp, jublar Fastberg.
Enligt reglerna gällde det att sluta etta eller två i Final Four, men det har även ryktats om att eventuellt tredjelaget skulle ta steget upp. Så blir det alltså, enligt HBBK-coachen. Även om det blev en tung förlust mot Norrort så var alltså matchen om tredjeplatsen mot Haga viktig.
– Det är så skönt att vi går upp, vi är så värda det efter en näst intill perfekt säsong. Vi spelade bra mot Norrort också men förlorade på egna misstag. Men vi nådde det målet vi satte upp i augusti. Vi kände då att vi hade kapacitet för att gå upp. Nu har vi tagit oss upp till den nivå vi ska vara på.
Matchen mot Haga avgjordes i andra perioden, som HBBK vann med 28–9, då satte Haga en trea precis innan signalen för halvtid gick.
– Vi spelade jättebra i vårt försvarsspel, alla kämpade om varje millimeter på planen.
När HBBK tar steget upp i den näst högsta serien gör man det med många spelare från det egna leden.
– Vi har nio egna produkter i laget. Det är unikt för de lagen som spelat i division 1, men det är något vi ska ta vara på, avslutar Martin Fastberg.
Lagfest för avancemanget får vänta till nästa helg.
Fakta

Final Four

Helsingborg BBK-Haga 87-67 (48-37)

(20-28, 28-9, 18-15, 21-15)

HBBK: Patrik Andersson 15, Johan Åkesson 13, Alexander Smakowski 12, Casper Silfver 10, Erik Joelsson 10, Martynas Kukstá 8, Albin Persson 5, Anton Persson 5, Evalds Juozapaitis 5, Felix Carlsson 2, Erik Lökholm 2.

Gå till toppen