Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bruksspelet 2018: Repetitionerna igång

Årets musikal gör tidshopp från nutid, till 1970-tal och 1890-tal.

Där friidrottarna brukar svettas i Sågenhallen ljuder låtskrivaren P-O Nilssons musik ur högtalarna när ensemblen för Bruksspelet 2018 tränar in ett nytt nummer med koreografen Melker Sörensen.
Det sitter inte riktig än, men inlevelsen är det inget fel på.
– Det är tredje gången vi repar. Vi kom igång lite senare än vanligt så det märks att alla är supertaggade. Vi har också många stora sång- och dansnummer med hela ensemblen i år, säger han.
Orsaken till den försenade starten är att både Melker Sörensen, P-O Nilsson och regissören och manusförfattaren Annika Kofoed från Helsingborgs stadsteater är engagerade i Helsingborgsmusikalen East Side Story.
Melker Sörensen, koreograf och producent Heléne Lindquist är med i teamet bakom Bruksspelet.Bild: Annsofie Wieland
Årets upplaga av Bruksspelet har fått titeln ”På farfars tid” och landar både i punkens 70-tal i Klippan, året när andra världskriget slutade och 1890-talet när en av socialdemokratins förgrundsgestalter, August Palm, besökte orten.
En del av manuset har hämtat inspiration från tidigare HD-redaktören Lars-Erik Brauns jubileumsskrift om Pappersbrukets fackliga avdelning 66, som gavs ut när de firade 110 år.
– Det är ett roligt och lite annorlunda manus i år. Vi gör fortfarande korrigeringar, men i veckan kommer det att tryckas, säger Heléne Lindquist.
Gå till toppen