Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

FCH nära avslut med flera spelare

FC Helsingborg fyller på i truppen. Inom kort lär Andreas Bremer och Jonathan Olsson bli klara. Plus att Kevin Haglund från AIK varit på besök.
”Som jag förstår det är vi väldigt nära”, säger FCH:s klubbchef Fredrik Azelius.

FCH:s klubbchef Fredrik Azelius räknar med att kunna landa ett antal nya spelare inom kort.Bild: Mattias Hjälm
U19-landslagsbacken Isac Lindblad, och Philip Sannum var klara nyförvärv sen tidigare.
På väg in är Åstorp/Kvidinges Andreas Bremer.
Förrförra säsongen i division 1 svarade den rightfattade vänsterforwarden för en jätteskörd av poäng i form av 40 mål och 30 assister på 22 matcher. Den gångna säsongen i allsvenskan fick han ihop 35 poäng på 18 matcher, och SSL-debuterade i slutet med Växjö.
– Det är en målskytt, men också en bra innebandyspelare. Han är hyfsat lång, rejäl och väldigt målmedveten och är beredd att lägga ner det som krävs för att bli riktigt bra, säger Fredrik Azelius.
Jonathan Olsson lämnade FCH för Munka-Ljungby, och är på väg att återvända.
– Det är jag inställd på. Förhoppningsvis är det läge för honom att prova på SSL igen och se hur han kan ta med sig målskyttet och spelet därifrån till SSL, säger Azelius.
Säsongen som precis avslutats fick han ihop hela 45 mål på 21 grundseriematcher och var näst bäste målskytt sett över alla sex division 1-serier.
I det till allsvenskan degraderade AIK finns en intressant spelare för FCH, 19-årige Kevin Haglund.
– Utpräglad målskytt. Högerforward. Har varit lite otursförföljd med hjärtproblem och sen hjärnskakning som gjorde att han inte kunde spela så många matcher. När han väl spelar gör han mål, säger Azelius.
Fler spelare?
– Ja. Jag kommer inte säga några namn, men det finns en schweizisk spelare, någon spelare i allsvenskan som gjort en del mål och något i Dalen.
FCH har under många år varit känd för att plocka in finska ess. Den eran tillhör historien.
– Det kommer ingen Nico Salo-värvning. Det kommer inte något riktigt stjärnnamn som FCH har haft för vana att värva varje säsong.
I innebandyns silly season händer stora grejer och det är framför allt giganterna Storvreta och Falun som fortsätter sin kapprustning med toppnamn efter toppnamn.
– Det man får göra, om man ska vara ärlig, är att vänta ut att de har kört sitt race två, tre år. Sen handlar det om att vara det laget som förberett sig mest för att ta över, säger Fredrik Azelius.
FCH satsar därför allt tydligare ungt och lokalt.
– För mig är den rätt självklar. Jag gillar lag som vill utveckla eget och jobba med det man har nära till hands.
Samtidigt som han poängterar att spetsen finns i Jonathan Edling, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson, och de tjeckiska landslagsmännen Patrik Suchánek och Daniel Sebek.
– Förra året hade vi åtta spelare som gjorde landslagsmatcher i topp fyra-länder i världen och ändå slutade vi ”bara” sjua. Vi behöver få ut mer av våra bättre spelare samt jobba mer med bredden.
– Jag vill värva ett lag den här säsongen, och nästa, som ska spela tillsammans och vi ska vara med och slåss om guld på riktigt om tre, fyra år, säger Fredrik Azelius.

FCH:s trupp just nu

Tränare: Patric Johansson.
Målvakter: Jonathan Edling.
Backar: Patrik Suchánek, Isac Lindblad (ny från RIG Umeå), Philip Sannum (ny från Malmö FBC, Joel von Reis (ny från Munka-Ljungby), Ludwig Gabrielsson, Eric Kihlman, Victor Richardsson.
Forwards: Linus Nordgren, Jonathan Nilsson, Jonathan Skoglösa, Andreas Lindholm, Daniel Sebek, Fredi Petersson, Jonathan Olsson (ny från Munka-Ljungby), Albin Nilsson, Rasmus Stoltz.
På gång in: Kevin Haglund (AIK), Andreas Bremer (Åstorp/Kvidinge), Jonathan Olsson (Munka-Ljungby), ej namngiven schweizisk landslagsspelare.
Frågetecken för: Vidar Jonsson (tränare, klubblös), Mattias Qvarfordt (målvakt), Oliver Uhrberg (back, Munka-Ljungby), Nicklas Lidholm (forward), Hobbe Zachau (forward).
Klara förluster: Juha Kivilehto (Classic, Finland), Petri Hakonen (SPV, Finland), Mika Kohonen (klubb ej klar), Nico Salo (klubb ej officiell), Fredrik Azelius (slutar), Arvid Friberg (lånas ut till Munka-Ljungby), Joel Olofsson (tränare).
Gå till toppen