Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingrid Tollgerdt-Andersson vet varför relationer blir bra eller dåliga – föreläser i Ängelholm

Ingrid Tollgerdt-Andersson vet det mesta om varför relationer fungerar eller går snett. På torsdag kväll föreläser hon om det på Stadsbiblioteket i Ängelholm.

Författaren och forskaren Ingrid Tollgerdt-Andersson från Rammsjöstrand föreläser på Stadsbiblioteket i Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
I flera decennier har hon forskat. Bland annat om vad som gör att en relation utvecklas till något bra eller blir något dåligt.
Hon har skrivit ett 20-tal forskningsböcker och två romaner i ämnet.
Torsdagen den 3 maj föreläser Ingrid Tollgerdt-Andersson i Hörsalen på Stadsbiblioteket i Ängelholm.
– Jag kommer bland annat att prata om min senaste bok "Relationer – himmel eller helvete", där jag skriver om vad som gör att personkemin stämmer eller inte stämmer vid exempelvis rekrytering av chefer. Vad det är som gör att vi tycker om vissa människor, men inte andra. Men jag kommer säkert att prata om en hel del annat också, säger Ingrid Tollgerdt-Andersson.
Hemmet finns i Rammsjöstrand på Bjärehalvöns kust.
Men den senaste tiden har det varit mycket resor till och från föreläsningar eller olika bokarrangemang.
Ingrid Tollgerdt-Andersson jobbar just nu med ny forskning som hon räknar med ska resultera i en bok nästa år.Bild: Niklas Gustavsson
En annan sak som hon säkert kommer att att prata om är den viktigaste relationen en människa har – den till sig själv. Det handlar om självkänsla och självförtroende.
Just nu arbetar hon med en vetenskaplig studie där ser hur rekryteringen av chefer har utvecklats sedan hon började forska på 1980-talet.
Ingrid Tollgerdt-Andersson räknar med att studien ska resultera i en bok som ska vara klar nästa höst.
– Jag älskar både att forska och att skriva. Så att först få göra undersökningar och sedan få skriva om det är en väldigt bra kombination för mig, säger hon.
Före föreläsningen i Ängelholm har hon hållit i en skrivarkurs i Champagne i Frankrike under en vecka.
– Det är fantastiskt att träffa människor som brinner för att skriva och att möta våren i Frankrike, säger hon.
Föreläsningen den 3 maj börjar klockan 19 och arrangeras av S:t Lukas i Ängelholm.
Gå till toppen