Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Stefan Klaverdal ställer ut konst och musik i Hjärnarps kyrkas galleri

Onsdagen den 2 maj är det vernissage för konstutställningen "Thoughts and reflections – bild som musik, text som bild, musik som text" av Stefan Klaverdal i Hjärnarps kyrkas galleri.

"Thoughts and reflections" är en utställning kring växelspelet mellan tankar, bild och ljud där flera av verken antingen reflekterar ett uttryckssätt i ett annat, eller också använder sig av flera samtidigt.
Stefan Klaverdal förklarar:
"De flesta människor ser samband mellan olika saker i vår omgivning eller i livet, tänk bara på hur lätt det är att se ett ansikte i ett dörrlås eller hur vi tenderar att se samband mellan egentligen orelaterade händelser i livet. Kanske finns det ett djupare samband som vi inte förstår hur det fungerar? Ofta reflekterar vi inte ens över det, men det finns där hela tiden."
Flera av verken är grafiska, men många innehåller minst en ljudande komponent, musik eller ljud. I något fall ska ljudet enbart höras i huvudet på betraktaren. Utställningen innehåller grafiska och textbaserade verk, video, ljudkonst och noter till kammarmusik, album och mycket mer.
Thoughts and reflections är också titeln på ett verk för cello och piano baserat på två japanska vaggvisor som finns att se i utställningen. Verket har turnerat i klingande form i Sverige och Japan.
Verken är skapade av Stefan Klaverdal som är ljudkonstnär, tonsättare och kyrkomusiker i Hjärnarp-Tåstarps församling. Under 2017 var Klaverdal artist-in-residence vid Ängelholms sjukhus, han gjorde också en stor permanent utställning till bomässan Vallastaden Expo i Linköping, och operan ”The Weave” turnerade till Bangladesh.
I år arbetar han med det Malmöbaserade projektet ”Drömmar” där drömmar och förhoppningar hos människor på flykt omvandlas till musik för kör, elektronik och arabiska instrument.
Sedan 2017 arbetar han som kyrkomusiker på deltid i Hjärnarp-Tåstarps församling.
Utställningen i Hjärnarps kyrkas galleri på församlingsexpeditionen pågår till och med den 6 juni.
Det är vernissage den 2 maj klockan 14. Övriga öppettider är när expeditionen är öppen eller enligt överenskommelse.
Gå till toppen