Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Loreen och Bamse gästar Mat- och sommarfesten

Matmarknad, musik och aktiviteter. Den 30 juni bjuder kommunen in till sommarfest i hamnområdet. Bamse och Loreen hör till de spikade programpunkterna.

Looren gästar den nya Mat- och sommarfesten i Höganäs den 30 juni.Bild: Pressbild
Målsättningen är ett matarrangemang som på sikt blir ett av de mest publika i Skåne. Hallå har tidigare berättat att kommunen planerar en sommarfest, bland annat för att fira att befolkningsmålen.
Och nu börjar planerna ta form för festligheterna i hamnområdet i slutet av juni. En matmarknad under namnet Smaka på Kullabygden kommer att projektledas av kocken, författaren och matentreprenören Malin Broman, i Höganäs.
Garage, Holy Smoke och Höganäs Bryggeri hör till de lokalt förankrade restauranger och bryggerier som kommer att finnas på plats.
Från en scen i hamnområdet blir det underhållning och musik med olika artister.
- Under eftermiddagen blir det blandad underhållning riktad till barnfamiljer. Eftersom vi är i Höganäs blir det en Bamseshow, och efter den kommer Loreen med band, berättar kultur- och fritidschefen Anneli Sjöborg.
Bamseshowen startar klockan 15 och klockan 17 ger Loreen en konsert med sitt nya band.
Anneli Sjöborg förklarar att mer information kommer att släppas efter hand som programmet blir klart.
- Det kommer också att finnas utrymme för lokala musiker och artister. Vi har flera på gång men vill ha avtalen klara innan vi släpper namnen, säger hon.
Och i ett särskilt aktivitetsområde vid Kvickbadets lekplats och klätterberget arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med lokala föreningar.
- Där blir det bland annat padel-, basket- och volleybollturneringar. Och så en hel del andra aktiviteter för både barn och vuxna att prova på, säger Anneli Sjöborg.
Festen finansieras av Höganäs kommun och Höganäs energi. Tiderna är den 30 juni klockan 12-24. Det är fri entré till festområdet och till konserterna.
Gå till toppen