Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Anders Malmberg: Jag springer steg för steg - ensam eller i grupp

Jag springer och springer och springer, gärna helt ensam och i Pålsjö skog. Det är fantastiskt skönt. Steg läggs på steg läggs på ytterligare steg i ett flyt som aldrig behöver ta slut. Ja, ibland känns faktiskt löpningen så.
Men det kan också vara tvärtom. Kroppen är tung och varje steg är att kämpa sig igenom ett motstånd.
Jag har genom åren varit en väl förankrad periodare med mitt springande. Månader av löpträning, då jag tänkt att nu är jag igång, har tagit abrupt slut, när jag kommit på så många anledningar till att inte springa idag. Det får bli imorgon kanske, eller nästa dag.
Så har det gått ett halvår, innan en ny period med löpning satt igång.
Men sedan ett par år tillbaka har jag fått till mer regelbundenhet, utan långa avbrott. Varför jag lyckas fortsätta vecka efter vecka vet jag inte riktigt. Jag är bara glad för det.
Steg läggs på steg, många gånger lustfyllt. Jag valde snabbt bort att lyssna på musik eller radio. Jag lyssnar istället på mina egna andetag, vinden, fåglarna och andra skogsljud som följer mig i spåret.
Det är underbart, som meditation. En chans att verkligen rensa tankarna och kunna fundera på vad som för tillfället mal i huvudet.
Jag springer ensam och jag älskar det.
Förra året sprang jag Springtime för första gången på cirka 25 år. Och det var så kul. Att pressa sig själv och publiken som peppade.
Så jag bestämde mig för att springa i år igen. När frågan om att springa i en träningsgrupp med mina kolleger inför Springtime kom upp, var jag först skeptisk.
Men jag hoppade på och under ledning av IFK Helsingborgs Håkan Klippenbock har vi genomfört många bra och skiftande träningar. Vi har sprungit idioten vid kinesiska muren och jag har försökt hänga på de andra på Brandmannastigen på landborgssluttningen och i Coopers test på Heden.
Vi har kört intervallträning på Maria borggård och tränat löpteknik med mera.
Nu är jag övertygad, det går att träna löpning i grupp. Det är både roligt och nyttigt och framförallt så har det varit fantastisk träning som fört löpningen framåt.
Gärna mer gruppträning, men efter Springtime blir det nog mest löpning på egen hand. Steg efter steg i Pålsjö skog.
Läs också "Jag har gjort om och gjort rätt"
Läs också Spänna musklerna inför Springtime
Läs också Springtime: Blir sällan som man planerat
Läs också "Jag betackar mig för löpande sällskap"
Läs också Här är alla motionslopp i Skåne 2018
Gå till toppen