Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Skrällseger i STCC-premiären

Det blev en oväntad segrare i STCC-premiären. Och så fick publiken se en kaxig debutant från Rydebäck ta för sig. Andreas Wernersson och Hugo Nerman stal showen på Ring Knutstorp.

Andreas Wernersson var snabbast i det andra racet i STCC-premiären på Ring Knutstorp.Bild: MATHILDA AHLBERG
När Andreas Wernersson rullade in i depån och tog emot publikens jubel efter sin seger i det andra racet i STCC-premiären bubblade orden ur munnen på 24-åringen från Kvänum.
- Vilken bil jag hade i dag, säger han. Jag är så stolt. Både över mitt team och min egen insats. Det är så skönt att äntligen få till det. Vi har jobbat så hårt för det här.
Lördagens store segrare på Ring Knutstorp var i och för sig Daniel Haglöf som leder mästerskapet efter premiärhelgen med en seger och en femteplats i de två racen.
Men för Andreas Wernersson var ändå glädjen total. Förra gången han rullade först över mållinjen i en STCC-deltävling var den sjätte september 2014.
- Mitt mål är ju att vara med och utmana de där framme, säger han. Men det är ett tufft mästerskap. Det är många bra förare och bilar där ute den här säsongen. Det är flera år sedan det var så jämnt i toppen som det är nu och det är inspirerande.
Efter Daniel Haglöfs seger i det första racet hamnade Andreas Wernersson i pole position i det andra.
Den omvända startordningen bidrar till jämna och häftiga race och även om Robert Dahlgren och Johan Kristoffersson fanns där i backspegeln höll Wernersson faktiskt undan ganska lätt.
- Den omvända startordningen innebär ju att de där bak får en längre och jobbigare resa. Den marginalen behövde jag nog i dag, även om formen är bra, säger Andreas Wernersson.
Längre bak i kön presenterade debutanten Hugo Nerman sig på bästa sätt inför Knutstorp-publiken. Efter att ha tagit hem Formula STCC Nordic i stor stil förra säsongen sökte 19-åringen från Rydebäck en ny utmaning.
19-årige Hugo Nerman från Rydebäck imponerade i sin STCC-debut och var näst bäst i juniorklassen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Med en sjunde- och en åttondeplats blev han näst bästa junior i premiären. En imponerande STCC-debut.
- Jag kände att jag hängde med bra trots att jag fick en dålig start i båda racen, säger han. Det är fler skickliga förare och mer kontakt här än det var i min förra klass. Men vi kommer vara snabbare redan på Anderstorp (16-17 juni).
- Från att ha varit väldigt långt efter på träningarna är vi nu i princip lika snabba som de bästa teamen. Och jag siktar alltid högt.
Hugo Nerman kom sjua och åtta i premiären – ett imponerande facit.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen