Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rockefellerauktion "århundradets försäljning"

Henri Matisses "Odalisque with magnolias" har länge tillhört miljardärsparet David och Peggy Rockefeller. Nästa vecka auktioneras verket ut. Arkivbild.Bild: Matt Dunham/AP
Nästa vecka auktioneras konstverk ur det amerikanska miljardärsparet David och Peggy Rockefellers dödsbo ut på auktionsverket Christies i New York.
Auktionen beskrivs som "århundradets försäljning" och väntas slå rekord, rapporterar CBS. Uppemot en miljard dollar beräknas auktionen dra in, vilket skulle göra den till den mest inkomstbringande auktionen genom tiderna – baserad på föremål från endast en ägare.
Den stora auktionen kantas av mästerverk. Allt från verk av Claude Monet till oljemålningar som Pablo Picassos "Young girl with a flower basket" och Henri Matisses "Odalisque with magnolias" är till salu.
– Det är den viktigaste kollektionen målningar och skulpturer som någonsin har sålts, säger Marc Porter, ordförande på auktionsverket Christies, till CBS.
Tredagarsauktionen arrangeras av David Rockefeller Jr. – son till filantropen och mångmiljardären David Rockefeller som dog förra året vid 101 års ålder. Hans fru Peggy Rockefeller avled över två decennier tidigare, år 1996.
Gå till toppen