Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Maria G Francke: En välsmakande novellkaramell

Maria G Francke får fyrtal i feelgood.

Bild: Pressbild
Jag vill egentligen protestera mot att Novellix har feelgood-stämplat sin senaste box, den rymmer nämligen en försvarlig mängd ångest. Med det sagt: humöret höjs onekligen så fort Nora Ephron kommer på tal. Även om ”Att gå vidare” är en favorit i repris från ”Jag gillar inte min hals och andra tankar om att vara kvinna” och således har några år på nacken.
”Tretton dagar med John C” av Jojo Moyes var med i en novellsamling från i fjol och är den historia jag gillar bäst – det är ett relationsdrama med dubbeltwist som på mycket kort tid lyckas dra läsaren genom en mängd känslor. Tråkig vardagslunk möter otrohet möter hämnd i en oförutsägbar kedjereaktion.
Historierna av David Nicholls och Sophie Kinsella publiceras här för första gången på svenska. Om Nicholls ”Samma tid nästa vecka” tycker jag att den inte ger en rättvis bild av hans författarskap medan Kinsellas ”Göra om” gör mig sugen på att läsa mer.
Boxen är på det hela taget en välsmakande novellkaramell – syrligare än söt.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen