Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Ingen kvalitetssänkning med privata entreprenörer

Omsorgsnämndens liberala ordförande svarar om äldreomsorg.

Replik till Jan Eriksson insändare:
Jan Eriksson skriver i dessa spalter att Landskrona stad sparar in pengar genom att legitimerad personal (sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster) inte följer med till äldreboendena som har eller ska drivas av en icke offentlig entreprenör.
Inget kan vara mer felaktigt. Det är i och för sig riktigt att legitimerad personal inte tillhandahålles av staden, men det innebär verkligen inte att äldreboendena kommer att sakna dessa yrkesgrupper. Avtalen mellan företagen och staden reglerar i detalj hur många legitimerad personal som ska finnas. Det innebär att staden får betala företagen för att de ska ha legitimerad personal.
I sammanhanget kan det också vara intressant att påpeka att Förenade Care, som ska överta driften av Kassakroken, har en högre personaltäthet än vad staden har haft.
Jag är självklart medveten om att frågan om privat verksamhet inom skola och omsorg är djupt ideologisk, men ett minimikrav är ändå att man som debattör ska ha fakta klart för sig.
Jan Allan Beer (L) , ordförande omsorgsnämnden i Landskrona
Läs mer: Min mening: Om privatisering av äldreomsorg
Gå till toppen