Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gripna efter knarkrazzia på Drottninghög kvar i häkte

Samtliga elva unga män som för två veckor sedan greps vid en knarkrazzia på Drottninghög är fortsatt häktade.

Bild: Sven-Erik Svensson
På onsdagen hölls omhäktningsförhandlingar med fem av de misstänkta. Tingsrätten gick genomgående på kammaråklagare Tore Widetjärns linje och förklarade samtliga fortsatt häktade och fortsatt misstänkta för grovt narkotikabrott.
På tisdagen blev facit detsamma när tre av de unga männen begärdes omhäktade. Ytterligare tre har gått med på fortsatt inlåsning utan förhandling i tingsrätten.
Av de elva misstänkta har två fyllt 20 år. Resten är i åldern 17-19 år. Samtliga nekar till brott. Dessutom har en 16-årig pojke varit anhållen i ett dygn.
– Det är en omfattande utredning som inte blir klar i brådrasket. Hur lång tid framöver behovet av häktning består är svårt att överblicka, svarar kammaråklagare Tore Widetjärn på frågan hur länge han tänkt sig att de elva ska vara häktade.
Sist att omhäktas på onsdagen var den 19-årige man som även misstänks för sprängningen av polishuset. Misstankarna i den delen är fortfarande svaga och för det brottet, som rubriceras som grov allmänfarlig vårdslöshet, har mannen inte begärts häktad.
Läs också Nystart för Drottninghög efter polisrazzia
Läs också Månader av spaning inför gripande av misstänkt bombman
Läs också Elva unga män häktade efter razzian på Drottninghög
Gå till toppen