Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Otrygga platser i Örkelljunga kartläggs

Vilka vet bättre var det behövs bättre belysning eller lägre häckar än Örkelljungaborna själva? Nu efterlyses fler tips i en ”digital trygghetsvandring”.

Är centrum en trygg eller otrygg plats för dig?Bild: Arkivbild Annsofie Wieland
Från den 7 maj är det möjligt att gå in på kommunens hemsida och markera platser som man upplever som otrygga. Tanken är att man också ska berätta varför och kanske komma med förslag om hur det kan bli bättre.
Trygghetsvandringar låter mer som något man gör i det verkliga livet, alltså vandrar runt i omgivningar och tittar på olika miljöer. Men med en digital e-tjänst hoppas Örkelljunga kommun nå fler målgrupper och fler synpunkter. Dessutom kan man få med hela kommunens geografiska område.
Redan de två första dagarna kom det in fyra, fem synpunkter.
– Det är roligt, vi har ju bara haft vanliga trygghetsvandringar tidigare, ungefär en eller två om året. Men så här kan vi ju nå fler och täcka in hela kommunen, säger samhällsutvecklare Katja Berg.
Tjänsten är öppen fram till den 27 maj. Sedan ska synpunkterna sammanställas under sommaren, för att förvaltningarna i höst ska kunna jobba vidare med de idéer som kommit fram.
– Så får vi utvärdera sedan och se om vi kanske måste komplettera med en trygghetsvandring på någon specifik plats. Det är ju också intressant att se vilka vi når ut till, säger Katja Berg.
Gå till toppen