Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Timeless mycket nära konkurs – Skatteverket tvivlar på fakturor om nya jätteaffärer

Galleristerna Joanna och Mikael Segelström är en hårsmån från personlig konkurs – om de inte betalar sin skatteskuld på 105 miljoner kronor inom en vecka.
Men inför Ystads tingsrätt lovade gallerikoncernen Timeless att miljonerna är på väg in från nya, jättelika konstaffärer.

Carina Borgman, företagsjurist från Sölvesborg, var på plats för att företräda gallerikoncernen. Men kommunikationsproblemen med Joanna Segelström i Singapore hade gjort att hon fått jobba hela natten med att förbereda förhandlingen.Bild: Jonas Nyrén
De färska fakturorna radades upp framför rättens ordförande Marie Gärtner. Ett bolag i London ska ha köpt över hundra skulpturer från galleristernas aktiebolag för 5 miljoner euro. En investerare i Saudiarabien har handlat för 3,6 miljoner euro. En check från Santander Bank lämnades in. Enligt den landar 4,6 miljoner pund från ett annat engelskt bolag på Joanna Segelströms konto den siste maj. Allt som allt presenterades nya konstaffärer som ska ge bolagen intäkter på över 200 miljoner kronor inom en månad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen