Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Min mening: Förvånande om Svalövs ekonomi

Replik till debattartikel av Torbjörn Ekelund och Birgitta Jönsson (L) och Olof Röstin (M).

Med stor förvåning konstaterar vi hur det före detta styret av kommunen helt öppet erkänner att man under flera år misskött kommunens ekonomi. Denna före detta ledartrojka vill plötsligt göra något som vi i den före detta oppositionen länge velat göra – en genomlysning av ekonomin.
Samtidigt pekar man finger mot kommunens samtliga medarbetare genom att påstå att det finns privata aktörer som är bättre än vad våra egna medarbetare i vår egen verksamhet är. Det är, minst sagt, att ge upp visionen om att vi är ett strå vassare.
Liberalerna och Moderaterna sticker inte under stol med att man vill fortsätta att styra kommunen och har satt ribban högt. Vi i Vänsterpartiet är lite mer modesta och nöjer oss med att det är anständigt om de som har ledarskapet tar ansvar för sina handlingar och i det längsta avhåller sig från att lägga skulden för egna tillkortakommanden på andra. Att mitt i en budgetperiod peka ut sittande styre som ansvariga för en budget man själv varit ytterst ansvarig för att utforma antyder två saker, antingen i kombination eller oberoende av varandra.
1. Man är sur för att man inte längre har tillgång till makten
2. Man har inte förstått hur illa man skött kommunen.
Oavsett vilket vill vi uppmärksamma läsarna på att Liberalerna och Moderaterna i dag representerar två respektive fem mandat av 35 möjliga. Det innebär alltså att var femte Svalövsbo kunde tänka sig dessa två partier som mest lämpade att styra kommunen. Fler än så var det inte och att med ett sådant underlag tro sig kunna styra lämnar nog inte bara oss frågande. Själva är vi inte mycket bättre, vi har bara ett mandat, men å andra sidan gör vi inte anspråk på att styra utan nöjer oss med att påverka i nämnder, utskott och fullmäktige med det mandat vi har och vi har kommit långt med den strategin.
Vänsterpartiet står helt bakom det nya öppna och transparenta styret som arbetar proaktivt istället för reaktivt. Samtidigt driver vi fortsatt de frågor som är viktigast för oss. Vi vill se bättre rekryteringsprocesser och en betydligt bättre personalpolitik för våra anställda. Vi vil utveckla kommunens största arbetsgivare, Svalövs kommun, till att vara en arbetsgivare som medarbetarna är stolta och glada över att få jobba hos och vi vill utveckla Svalövs kommun till något som varje medborgare kan känna stolthet och glädje över att vara en del av. Vi tror inte att en konkurrensutsatt vård, skola och omsorg kan skapa den känslan. Vi vet att skötseln av våra gator och grönytor inte har vunnit på upphandlingar och vi som minns Ugglans hemtjänst skulle säkert hellre se att våra gemensamma skattemedel hade gått till att utveckla vården och omsorgen än till dyra rättsliga processer.
Varje fiber och cell i Vänsterpartiet bekämpar ständigt nepotism, korruption och privat vinstjakt finansierad med något av det finaste vi vet – våra gemensamma skattemedel.
För Vänsterpartiet i Svalövs kommun, David Lenander, Agneta Lenander, Patrik Sjöstrand, Anders Clevestad och Ann-Carolin Hansson
Läs mer: Min Mening: Nu behövs ett fast grepp om Svalövs ekonomi
Gå till toppen