Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Bjäre Kraft bygger nytt och större kontor i Förslöv – flera fördelar för företaget

De nya lokalerna vid stationen i Förslöv ska klara även framtida behov för Bjäre kraft, som planerar inflyttning före jul.

Det blir stora glaspartier både utvändigt och invändigt när Bjäre kraft bygger nytt i Förslöv.Bild: Niklas Gustavsson
Kontorsbyggnaden har redan nått sina två våningar. Och de stora glaspartierna, som ska ge extra ljus åt matsalen som är öppen ända upp i taknocken, är på plats liksom delar av klinkerfasaden.
Enligt Jenny Svensson, platschef från Byggmästarn i Skåne som Bjäre kraft anlitat för uppförandet, går bygget helt enligt plan.
– Det har gått bra även om det har varit en kall vinter och vi har fått göra om en del gjutningar, säger Jenny Svensson.
Men det finns mer kvar att göra, inte minst invändigt där 1 800 kvadratmeter kontorsbyggnad i två våningar ska inredas till 55 kontor, matsal med köksutrustning, två stora konferenslokaler och mindre mötesplatser för lite spontana sammankomster.
Utöver kontorsbyggnaden så ska det även bli ett kall- och ett varmlager samt en maskinhall.
– Sammanlagt blir det 4 200 kvadrat byggyta och vi ska vara klara här i oktober, fortsätter Jenny Svensson.
Håkan Eriksson, koncernchef på Bjäre kraft, ser fram emot de nya lokalerna som man planerar att flytta in i före jul. De nuvarande i Västra Karup är urvuxna sedan flera år tillbaka.
– Vi har vuxit mycket de sista fyra till fem åren och får inte längre plats i Västra Karup. Vi har ställt upp sex bodar utanför och det är knappt att vi får plats med bilarna, säger han.
Först undersökte bolaget möjligheten att bygga ut på platsen, men konstaterade snart att det inte skulle fungera.
– Vi är inklämda där och det gick inte att expandera. Dessutom ligger skolan i närheten och det är mycket barn som rör sig runt omkring och vi har mycket transporter till och från våra lokaler, så det var inte lämpligt att vara kvar.
Istället tittade man sig omkring. När området vid Förslövs station blev aktuellt så framstod det som det bästa alternativet. Läget precis vid stationen är bara en av fördelarna, enligt Håkan Eriksson.
– Det är en fördel för vår framtida kompetensförsörjning att det är lätt att pendla hit. Redan i dag har vi personal både från Helsingborg och Halmstad.
Närheten till väg 105 är också en fördel för de många transporterna då kunderna finns i både Båstad, Ängelholm, Klippan och Åstorp.
Men den största fördelen blir att kontorsytan nu ökar med minst det dubbla, något Håkan Eriksson tror kommer att klara även framtida behov.
– Och skulle det behövas så finns det möjlighet att bygga ut med en flygel, det har vi mark till här.
Koncernchefen Håkan Eriksson gillar läget i Förslöv.Bild: Niklas Gustavsson
Det finns en del att göra innan Bjäre krafts flyttlass går från Västra Karup till Förslöv. Håkan Eriksson ser fram emot flytten och Jenny Svensson, platschef från Byggmästarn i Skåne, lovar vara klar till oktober.Bild: Niklas Gustavsson
Värmepumpar och solceller ska bidra till energin i Bjäre krafts nya kontorslokal.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen