Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

I Kågeröd kyrka kan par passa på att gifta sig på pingstafton

Har ni hindersprövningen redo och pingstafton står oplanerad? I så fall kan ni komma till Kågeröd kyrka på drop in-vigsel.

Det är frivilligt att ta med vänner och åskådare till vigseln. Det går lika bra att komma på egen hand som i sällskap med vänner.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
I år infaller pingstafton lördagen den 19 maj. I Kågeröd kyrka passar man denna dag på att bjuda in alla som vill till drop in-vigslar. Det enda som behövs är en godkänd hindersprövning – och att paret som vill gifta sig dyker upp så klart.
En hindersprövning kan man göra över internet och det tar ungefär två vardagar att få hem pappren, enligt skatteverkets hemsida. De som vill gifta sig behöver också vara medlemmar i Svenska kyrkan, men det går bra att bli det på plats när man kommer till kyrkan för att vigas.
Drop in-vigslar görs mellan klockan 12 till 16 under pingstafton. Inte ens brudbukett behövs, detta finns att låna på plats. Musik finns också, en förvald repertoar framförs av Richard Wieland.
Jenny Delén är den präst som kommer att hålla i vigslarna under dagen, i Kågeröds kyrka.Bild: Magnus af Geijerstam
Prästen som kommer att viga paren under dagen är Jenny Delén. Hon menar att många ryggar tillbaka lite inför giftermål, eftersom förberedelser och pengar kan kännas som ett krav. Med drop in-vigslarna vill man visa att det inte behövs en massa pengar och förberedelser. Det räcker att man älskar varandra, förklarar hon i ett pressmeddelande.
”Vi har provat detta förut och hoppas att det kommer några”, meddelar Jenny Delén.
Arrangemanget runt om kommer att passa gammal som ung. Ringar tar man med sig till vigseln om man vill. Det kommer också att finnas möjlighet för paren att skåla i bubbel.
Gå till toppen