Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Rögle värvar back från Leksand

Daniel Bertov blir Rögles sjätte nyförvärv inför nästa säsong. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Daniel Bertov är klar för Rögle.
För en dryg månad sedan pratade HD-sporten med Daniel Bertov, som ryktades till Rögle och Ängelholm. Då sa han:
– Det är lite kul, flera har frågat mig om jag ska till Rögle de senaste dagarna. Jag tror att det beror på att jag råkade börja följa Rögle på Instagram häromdagen. Det var några som noterade det och började spekulera.
Under fredagen blev övergången klar – Daniel Bertov har skrivit på för två säsonger med Rögle.
– Jag känner att jag haft en bra utveckling under mina år i Leksand och är nu redo för nästa steg i min karriär. Efter att ha suttit ner med Chris [Abbott, sportchefen] känner jag att jag vill vara med på den spännande resa som Rögle gett sig in på. Jag har fått en bra bild av klubben och ser fram emot att ansluta till organisationen, säger Daniel Bertov i ett pressmeddelande.
Daniel Bertov är fostrad i HV71 och spelade i SHL med Leksand för två säsonger sedan. Han följde med laget ner till hockeyallsvenskan och den gångna säsongen stod han för tretton poäng (varav fem mål) på 46 matcher i grundserien.
Han hade + 23 i plus/minus-statistiken.
– Daniel är en bra skridskoåkare och en fysisk och aggressiv försvarare som även visat en offensiv kompetens från blålinjen. Jag har följt Daniel under våren och är glad över att få honom till oss, säger Rögles sportchef Chris Abbott i pressmeddelandet.
Fakta

Rögles trupp 2018/19

Målvakter: Justin Pogge, Ville Kolppanen och Emil Kruse (utlånad till Västervik).

Backar: Daniel Bertov (ny från Leksand), Kodie Curran (ny från Storhamar), Alen Bibic, Samuel Jonsson, Craig Schira, Jesper Williamsson, Ben Youds och Rasmus Sandin.

Forwards: Mattias Sjögren (ny från Zürich), Daniel Zaar (ny från Malmö), Christopher Bengtsson, (ny från Södertälje), Leon Bristedt, (ny från University of Minesota), Ted Brithén, Lucas Elvenes, Ludvig Elvenes, Olle Liss, Taylor Matson, Simon Ryfors och Linus Sandin.

Klara förluster: Kevin Gagné (Mora), Jack Connolly (Luleå), Edwin Hedberg (Skellefteå), Daniel Sylwander (Modo), Filip Karlsson (Linköping), Alexander Younan (Västerås), Sebastian Collberg (Timrå), Ludvig Rensfeldt (Timrå) och Stephen Perfetto (ej klar för ny klubb).

Utgående kontrakt: Janne Jalasvaara (b), Bryan Lerg (f) och Daniel Widing (f).

Gå till toppen