Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kinnaman gör drömroll som hästpappa

I Ari Folmans kommande familjedrama "The horse boy" ska Joel Kinnaman spela en pappa vars jakt efter ett botemedel för sin autistiske son för hela familjen till de mongoliska viddernas hästar. Efter flera actionfilmer i Hollywood ser han fram emot rollen. – Det här är lön för mödan, säger han till TT.

Joel Kinnaman längtar efter att spela in drama igen. Arkivbild.Bild: Joel Ryan/AP/TT
Den självbiografiska bästsäljaren "Hästpojken" följer brittiske Rupert Isaacson och hans hustrus kamp för att hitta en fungerande behandling för sin autistiske son.
När de upptäcker att pojkens tillstånd förbättras genom kontakt med hästar börjar familjen en resa som till slut tar dem hela vägen till Mongoliets hästar och landets traditionella schamaner.
När historien nu filmatiseras av israeliske regissören Ari Folman ska svenske Joel Kinnaman spela en av huvudrollerna tillsammans med franska stjärnan Léa Seydoux.
– Det är en film om hopp och på att satsa allt på det som man älskar. Det är en väldigt inspirerande historia, säger Kinnaman.
Han säger att det är en typ av roll som han längtat efter att få göra.
– Det här är lön för mödan på något sätt. Vissa projekt kanske man tar för att få mer valmöjlighet som skådis och det här är lönen för det hårda arbetet, säger han.
– Jag har gjort en del action och sci-fi och nu längtar jag verkligen efter att få göra drama. Det har varit kul erfarenheter, men jag känner verkligen att det här betyder någonting för mig och jag tror att det kommer betyda något för dem som ser den.
Han ser också fram emot att arbeta med Ari Folman, som bland annat gjort den hyllade animerade dokumentären "Waltz with Bashir" från 2008.
– Den är ett mästerverk. När jag såg om den nu var jag inte säker på hur den skulle ha åldrats, men den är nästan ännu bättre nu. Jag satt nästan tyst i tre minuter när jag hade sett den, säger Joel Kinnaman.
Filmen är en samproduktion mellan bland andra Film i Väst och Zentropa Sweden. Den spelas in i Västra Götaland, Storbritannien och Mongoliet med start i höst.
Gå till toppen