Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Viktig duo stannar i OV: "Lagbygget ser jättebra ut"

Ida Sandell och Jessica Strand blir viktiga kuggar i OV nästa säsong. Nu jagar sportchefen både ungt och rutinerat för att nå handbollsligan.

Ida Sandell och Jessica Strand har skrivit på nya kontrakt med OV Helsingborg.Bild: Bildbyrån
OV Helsingborgs lagbygge tar form. Ida Sandell och Jessica Strand är de senaste i raden av spelarna som förlängt sina kontrakt.
Vänsternian Ida Sandell kom tillbaka efter en korsbandsskada i mitten av förra säsongen.
– Då gjorde hon stor skillnad i laget. Att vi kan förlänga med henne i två år innebär att vi behåller en väldigt betydelsefull spelare i laget. Hon är både skicklig och en pådrivare, säger OV:s sportchef Per Olof Persson.
– Jessica har också gjort comeback efter en knäskada och går för fullt igen. Hon är en viktig kugge som vi saknade ifjol på högernio-positionen.
Sex spelare är klara inför nästa säsong. Flera kontraktsförlängningar är nära förestående och dessutom har OV tre nyförvärv som i princip är klara.
– Vi har inga exceptionella spelare i truppen utan en ganska jämn nivå. Jag tycker att det ser jättebra ut hittills.
Vilka spelartyper letar ni efter?
– Nu avslöjar jag lite vad som komma skall, men målvaktsbiten är såklart viktig och vi har ju förlängt med Leila Melcher. Vi letar efter en annan målvaktstyp som ska komplettera henne. Det idealiska är att kunna växla målvakter beroende på vilket typ av anfall vi möter, säger Per Olof Persson.
Bland utespelarna söker OV efter en mix av unga talanger och rutinerade pjäser som ska hjälpa laget att nå målet: handbollsligan.
– För att kunna nå dit vi vill om två år behöver vi båda delar. För att få ihop det ekonomiskt gäller det att hitta yngre talanger, både internt och externt, som kan matchas in i allsvenskan. Vi vill ha en hyfsat bred trupp med hög nivå som kan klara att drabbas av skador, säger Per Olof Persson.

OV-truppen just nu

Målvakter: Leila Melcher.
Utespelare: Jessica Strand, Ida Sandell, Ellinor Fahlstedt, Maryann Orisakwe och Martina Persson.
Gå till toppen