Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Helsingborgs symfoniorkester ger konsert med Lisa Miskovsky under Hx

Nytt samarbete mellan symfoniorkestern och välkänd popartist.

– Det kommer att bli en musikalisk fest, säger Fredrik Österling, chef för Helsingborgs symfoniorkester.
Lisa Miskovsky och Helsingborgs symfoniorkester ger gemensam konsert under Hx.Bild: Sven-Erik Svensson
Under Hx har Helsingborgs symfoniorkester vid ett par tillfällen genomfört en rad udda samarbeten. Som med Outtrigger och Ola Salo.
I år gör man en konsert tillsammans med artisten Lisa Miskovsky. Det sker fredagen den 3 augustii då Miskovsky, symfoniorkestern och dirigenten Jonas Nydesjö inviger festivalens stora scen på Gröningen.
– Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester är en lika otippad som kul och spännande kombination. Det kommer att bli en musikalisk fest. Dessutom kommer publiken att bjudas på några klassiska pärlor, säger Fredrik Österling, chef för Helsingborgs Symfoniorkester & Konserthus.
Lisa Miskovsky är en av Sveriges främsta låtskrivare. Hennes album har sålt både guld och platina och hon har tagit emot flera priser. Bland annat som Årets kvinnliga artist på Grammisgalan 2004. Hon har även medverkat i Körslaget och Melodifestivalen.
Hx äger i år rum 3–4 augusti i centrum och på Norr i Helsingborg. Klara artister sedan tidigare är Kaliffa, Wilmer X och Tove Styrke. Dessutom blir det även Rix FM Festival.
Gå till toppen