Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Hot, hat och fejk på stadsbiblioteket

Hur mycket "sanning" tål vi i media? Det debatterar två kända journalister, Lena ten Hoopen och Erik de la Reguera, på stadsbiblioteket på torsdagen.

Journalisterna Erik de la Reguera och Lena ten Hoopen – debatterar.
Samtalet är tänkt att att handla om läget i massmedia - vem skildrar vår verklighet och till vilket pris?
Bakgrunden är en verklighet där journalister allt oftare utsätts för hot och hat och där fejkade nyheter blir allt vanligare.
Journalisten Lena ten Hoopen (tidigare Sundström) har gjort sig känd som prisbelönt reporter och författare med ett stort antal böcker, artiklar och tv-produktioner bakom sig.
Med böcker som "Världens lyckligaste folk", om främlingsfientlighet i dansk politik, och "Spår", om utvisningen av två terroranklagade män till tortyr i Egypten har hon skapat sig en stark position i samhällsdebatten.
Under 2016 arbetade hon över hela världen för att i SVT-serien "Håll käften – eller dö" testa hur mycket yttrandefrihet ett samhälle tål.
Lena ten Hoopen utnämndes nyligen hon till hedersdoktor vid Stockholms universitet.
Hennes motdebattör Erik de la Reguera är utrikesjournalist och har bland annat i reportagets form skrivit böckerna "Gränsbrytarna" och "Kokain".
Idag arbetar han som tidningen Dagens Nyheters korrespondent i Frankrike och Storbritannien.
Erik de la Reguera är också aktuell med förordet till boken "Tårar för Mexico", där några av landets främsta journalister skildrar våldet i landet.
Moderator för torsdagskvällens debatt, som börjar klockan 18, är Sydsvenskans och HD:s journalist Peter Fällmar Andersson.
Peter Fällmar Andersson – leder debatten.
Debatten arrangeras av Landskrona bibliotek och Landskrona museum för att uppmärksamma vikten av yttrandefrihet.
Gå till toppen