Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Pappa döms för vansinnesfärd med barn i bilen

Påverkad av narkotika, med sitt fyraåriga barn i bilen körde en man i 200 kilometer i timmen. Färden slutade tvärt på E6 i Löddeköpinge. Nu döms han till fängelse.

Bild: Hussein El-alawi
Det var i november som den 36-årige mannen gav sig ut och köra mitt i natten. Färden gick från Lund via Glumslöv till Kävlinge.
Det var när en civil polisbil blev omkörd av bilen på E6 som vansinnesfärden upptäcktes. Poliserna slog på blåljus och körde efter bilen som då körde i närmare 200 kilometer i timmen. Mannen stannade dock inte utan poliserna följde efter och kunde se hur han körde av motorvägen och sedan fortsatte i upp till 150 kilometers hastighet genom Glumslöv.
Poliserna kunde bland annat se hur mannen struntade i stopplikt, körde in på en cykelväg, ner i ett dike och sedan upp igen, tappade en stötfångare och även körde på ett rådjur.
Till slut tog färden slut på motorvägen i höjd med Löddeköpinge då ett däck exploderade. När poliserna kom fram till bilen upptäckte de den fyraårig sonen. I bilen fanns även ett elchocksvapen och ett knogjärn.
Mannen döms för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, ringa narkotikabrott, brott mot lagen om knivar och andra farliga föremål och vapenbrott.
Mannen erkänner de tre första punkterna men menar att han inte insett att vapnen var tillståndspliktiga. Han säger att han inte minns missad stopplikt eller ha märkt att han kört på ett rådjur eller tappat stötfångare.
Han uppger att han tidigare missbrukat narkotika men att han, förutom vid det aktuella tillfället, nu varit drogfri i flera år samt har familj och arbetar.
Att han nu varit påverkad förklarar han med en fest hos en barndomsvän där han menar att någon lagt narkotika i hans drink och att han då fortsatte att inta kokain. Förklaringen till den sena bilfärden var att sonen klagade på magont så han tänkte köra till sjukhus men ändrade sig i bilen då sonen inte längre hade ont.
Straffet blir tre månaders fängelse.
Gå till toppen