Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Skånederbyt gick lugnt till: ”En match utan större incidenter”

Tända bengaler, fylleri och 13 personer som omhändertogs för att ha uppträtt stökigt. Men i övrigt gick derbyt mellan Landskrona Bois och HIF lugnt till.

Landskronas Karim Sadat under matchen i superettan mellan Landskrona BoIS och Helsingborg.Bild: MATHILDA AHLBERG
Skånederbyt där Landskrona Bois tog emot HIF blev en förhållandevis lugn affär.
– Det har varit en match utan några större incidenter. Det har varit lite bengaler, men inget utöver det man förväntar sig, sa Anna Göransson, presstalesperson på Skånepolisen, strax efter att matchen var över och supportrarna var på väg hem från Landskrona IP.
Polisen hade förberett sig med hög närvaro inför matchen som sågs av 8192 åskådare, varav polisen uppskattade att ungefär 2 300 var HIF-supportrar. Ett par bengaler tändes av supportrar när de var på väg till matchen och i samband med matchstart omhändertog polisen en person för fylleri och avvisade åtta stökiga personer från platsen.
Under själva matchen tändes fler bengaler. Polisen brukar alltid försöka identifiera vilka personer det är som bränner bengaler, men sent på tisdagskvällen hade polisen ännu inte kommunicerat exakt vilka åtgärder man gjort för att ta reda på vilka bengalbrännarna var.
Efter matchen blev det något stökigt och ytterligare fem personer avvisades från platsen av polisen. En berusad person omhändertogs och polisen skrev en anmälan om hot mot tjänsteman, då en person uttalade ett hot mot en ordningsvakt.
– Vi har inga frihetsberövade inne på arenan och jag har inga uppgifter om att någon person har skadats i eller utanför arenan, säger Anna Göransson.
Läs alla artiklar om: Superettan 2018: BoIS-HIF 15 maj
Gå till toppen