Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Lokal debatt: Vi vill stärka familjen – samhällets minsta och viktigaste byggsten

Vi tycker att alla politiska beslut ska analyseras utifrån vilka konsekvenser de får för barnen och familjerna. Det skriver Lars Thunberg och Cecilia Engström.Bild: Hasse Holmberg
Idag firas den internationella familjedagen runt om världen. En viktig och angelägen dag, inte minst för oss kristdemokrater som ser familjen, oavsett hur den ser ut, som den viktigaste gemenskapen och den grund som samhället bygger på.
I Sverige och Helsingborg står vi inför ett familjepolitiskt vägval där andra partier, från höger till vänster, aktivt vill försvaga familjens roll i samhället, medan Kristdemokraterna i stället vill stärka denna samhällets minsta och viktigaste byggsten. Barn som växer upp i starka och trygga familjer får goda förutsättningar att bättre klara livets utmaningar. Politiken ska därför stödja familjerna, inte styra dem. Kristdemokraterna vill ge föräldrar förutsättningar för mer tid med barnen, öka familjers handlingsutrymme, uppvärdera föräldraskapet, möjliggöra olika barnomsorgsformer samt stärka barnfamiljers ekonomi. Vi tycker att alla politiska beslut ska analyseras utifrån vilka konsekvenser de får för barnen och familjerna.
S- och MP-regeringen, ivrigt påhejad av V, jobbar åt motsatt håll. De vill minska familjens valfrihet och minska tiden för barnen. Det säger vi kristdemokrater nej till, vi kommer alltid ta kampen för familjen. Inte bara på internationella familjedagen utan alla dagar. Familjepolitik är sällan ett ämne i partiledardebatterna. Men valet den 9 september 2018 kommer ändå att avgöra vilken väg familjepolitiken ska gå. Mot minskad valfrihet och mindre tid för barnen eller för att behålla makten hos föräldrarna och bibehålla en rimlig nivå på föräldraförsäkringen.

Lars Thunberg (KD)

kommunalråd i Helsingborg

Cecilia Engström (KD)

ordförande, Idrotts- och fritidsnämnden
Läs mer: Skriv på Min mening
Gå till toppen