Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÄFF-back spelade med BoIS U21-lag: "Mer än godkänt"

Alex Simovski, här i en försäsongsmatch med ÄFF mot Landskrona BoIS.
Landskrona BoIS 1 (0)
Jönköpings Södra 2 (2)
Folksam U21 superettan södra vår
Landskrona BoIS matchade ett starkt lag i onsdagens U21-match hemma mot Jönköping. Flera A-lagsspelare tog plats i startelvan och där dök även Alex Simovski upp. 22-åringen tillhör ÄFF, men har i de senaste matcherna fått ont om speltid i division 1. Nu behövde han matchning samtidigt som BoIS U21-lag behövde en vänsterback.
Noterbart är att den makedonske U21-landslagsmannen provtränade med BoIS i vintras, men fick nobben. Han är med i ÄFF:s trupp till torsdagens division 1-match mot Torn.
– Det är en bra och energisk vänsterback, han har en bra fot och bra passningsspel. Han kämpade på riktigt bra och gjorde det absolut mer än godkänt, säger tränaren Fahrudin Karisik.
Fahrudin Karisik.Bild: PELLE BÖRJESSON
16-årige Kevin Jensen, som har gjort ett kort superettaninhopp, gjorde BoIS mål i andra halvlek.
– Vi var bra fram till sista tredjedelen, där tappade vi för många bollar och då kontrade Jönköping, säger Fahrudin Karisik.
Så spelade BoIS: Viktor Noring – Filip Larsson, Philip Ljung, Edwin Condrup, Alex Simovski – Granit Stagova, Bahrudin Atajic – Kevin Jensen, Jakob Andersson, John Ebere Ekeh – Sean Ugo Okoli.
Gå till toppen