Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Avslöjar: Här är Engelholms nye tränare

Per-Anders Sääf fick inte stanna, trots fyra raka SM-guld, men nu har Engelholm gjort klart med hans ersättare.

Patrick Aparicio tar över EVS.Bild: AVDO BILKANOVIC
När Engelholm bestämde sig för att sluta samarbetet med guldcoachen Per-Anders Sääf slog det ner som en smärre bomb. Men nu har den regerande mästarklubben gjort klart med en ny tränare och vi kan avslöja att det handlar om Patrick Aparicio, som lämnar Falkenberg efter många framgångsrika år.
– Patrick fanns tidigt med på vår önskelista och när det stod klart att Falkenberg skulle byta tränare tog vi kontakt. Här har vi en av Sveriges absolut bästa tränare och det känns rätt, när vi bestämt oss för att tänka nytt, säger sportchefen Fredrik Tågsjö.
Patrick Aparicio är 42 år och han kommer ursprungligen från USA, men redan 2001 flyttade han till Sverige och här har han blivit kvar. Efter några år spel i Vingåker hamnade Aparicio i Falkenberg sommaren 2004, så det har blivit totalt fjorton säsonger i klubben. Först firade den blivande EVS-aren stora triumfer som spelare (det blev SM-guld tre år i rad) och de åtta senaste säsongerna har han varit tränare.
I år fick Falkenberg nöja sig med en fjärdeplats, efter bronsmatcherna mot Örkelljunga, men annars har det bland annat blivit tre SM-guld under Patrick Aparicios tid som ansvarig coach.
– Meritlistan talar för sig själv, tycker Fredrik Tågsjö. Men Patrick är inte bara bra på att leverera resultat, han är även erkänt duktig på att utveckla unga talanger, så han kommer att passa perfekt hos oss. Per-Anders Sääf har gjort ett stort jobb hos oss, men nu känner vi oss redo att ta nästa steg.
Gå till toppen