Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Ministern knackade dörr i Ängelholm inför valet

På onsdagen gästade civilministern Ängelholm, och hängde med Socialdemokraterna ut för att knacka dörr i bostadsområdet Papegojan. Kerstin Persson var en av dem som fick oväntat besök.

Kerstin Persson har inget emot att få politikerbesök. "Det var både trevligt och överraskande", säger hon. Men erkänner att hon inte kände igen civilministern.Bild: Britt-Mari Olsson
Det är en förvånad Kerstin Persson som öppnar dörren. På andra sidan hennes tröskel står kommunalrådet Lars Nyander och civilminister Ardalan Shekarabi (båda S), redo att prata politik och lokala frågor.
Då passar hon på att ge kommunalrådet lite konstruktiv kritik, bland annat om firandet vid Ängelholms 500-årsjubileum, som hon tycker borde ha arrangerats bättre. Och så är det trafiksituationen i city.
– Det är uppgrävda gator överallt. Det är lite konstigt att det görs just nu när det börjar komma turister hit. Det är ju stopp överallt.
– Men det är bättre att det görs nu än inte alls, svarar Lars Nyander.
Åsa Hansen passar på att ta en selfie med civilministern. Hon tycker att det är bra att politikerna är på plats i hennes bostadsområde. "De måste visa upp sig och prata om vad de vill."Bild: Britt-Mari Olsson
Socialdemokraterna Christer Hansson, Susanne Jönsson och Lars Nyander laddar för dörrknackning.Bild: Britt-Mari Olsson
På onsdagen gästade civilministern Helsingborg och Ängelholm, och började eftermiddagen med ett besök hos biltillverkaren Koenigsegg.
Efter det samlades Ängelholms Socialdemokrater för att grilla korv och knacka dörr i Ängavången inför valet. Shekarabi lovordade också Ängelholms kommuns nya agila arbetssätt där kommunen försöker samla ihop verksamheter utifrån ett medborgarperspektiv. Han säger att han följt utvecklingen i kommunen.
– Ängelholm är en av de kommuner i landet som jobbat mest aktivt med kommunens organisation. Jag är övertygad om att det ger effekt när man låter proffsen vara proffs och minskar detaljstyrningen.
Välfärd, trygghet, sjukvård och skola är frågor som ofta kommer upp när man träffar väljarna, säger civilminister Ardalan Shekarabi som besökte Ängelholm på onsdagen.Bild: Britt-Mari Olsson
Att knacka dörr är ett bra sätt att skapa kontakt med människor inför valet, säger Ardalan Shekarabi.
Gör det någon skillnad?
– Ja, man bygger en närmare dialog mellan väljare och politiker. Det blir en direkt möjlighet att lyfta de frågor man tycker är relevanta. Och vi politiker får en möjlighet att förklara hur vi tänkt.
Oftast är det de lokala frågorna som står i centrum, påpekar Lars Nyander.
– Man vill prata om det som händer där man bor och verkar. Skolan barnen går i, belysning, cykelvägar eller öppettider på vårdcentralerna. Det är de frågorna vi behöver få koll på, säger han.
Gå till toppen