Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bjuv

Ny huvudägare för Siwertell i Gunnarstorp

Enligt den nya huvudägaren JCE Invest AB finns inga planer på nedskärningar. Tvärtom talar man om expansion och i Gunnarstorp söker man personal.

Siwertell i Gunnarstorp.Bild: Niklas Gustavsson
Idag ägs Siwertell AB av företaget Cargotec som nu säljer aktiemajoriteten till investeringsbolaget JCE Invest AB.
Cargotec blir dock kvar som ägare med 48 procent av aktierna, mot den nya huvudägarens 52 procent. Ett nytt bolag har bildats för samägandet.
– De har möjligheten att utveckla verksamheten mer och har tillgång till en större marknad, säger Antti Kaunonen, ordförande i Cargotec, om majoritetsägaren.
Enligt JCE Invest AB görs inte förändringen för att man planerar att rationalisera och skära ner på Siwertell.
– Det är inte drivet av kostnadssynergier och kommer inte att vara förenat med varsel och uppsägningar. Tvärtom hoppas vi att det ska expandera. Man går från att vara en del av ett stort bolag till att bli en stor del av ett litet bolag, säger Olof Cato, styrelseordförande för det nybildade ägarbolaget Bruks Siwertell Group.
Han ser fördelar i att företagens verksamheter kompletterar varandra och det gäller också deras utlandsmarknader.
– Siwertell har Asien och vi USA. De här två marknaderna är väldigt kompletterande.
Per Karlsson, vd för Siwertell ser positivt på förändringen.
– Vi får en svensk ägare med genuint intresse för att bygga upp ett företag inom bulkhantering. Det kommer att ge många fördelar.
Redan nu förbereds personalförstärkning.
– Vi kommer att ha ett bredare produktprogram och det innebär att vi ska anställa personal, i huvudsak ingenjörer med maskinteknisk inriktning och även elautomation. I förlängningen även projektledare med erfarenhet av större projekt.
På anläggningen i Gunnarstorp finns 114 anställda och man arbetar med lösningar för lastning och lossning av gods. Runt 99 procent av produktionen går på export. Verksamhetsidén bygger på en uppfinning och upphovsmännens efternamn Siwertsson och Tell har gett namn till företaget.
Gå till toppen