Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånska landslagsmålvakten avslutar säsongen – är gravid

Linköpings skånska landslagsmålvakt i fotboll Hilda Carlén avslutar sin säsong om en dryg vecka. Carlén är gravid.
– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på. Jag är såklart otroligt glad, säger Carlén i ett pressmeddealnde från klubben.

Linköpings och landslagets målvakt Hilda Carlén avslutar säsongen om en vecka.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Hilda Carlén från Ystad är till vardags målvakt hos svenska mästarna Linköping och är absolut en av Damallsvenskans bästa målvakter. Carlén är tillsammans med FC Rosengårds Zecira Musovic den som slåss om andraplatsen bakom Hedvig Lindahl i landslaget.
Men nu tvingas Carlén ta en paus. Hon och pojkvännen väntar barn. Carlén gör sin sista match i nästa vecka, mot Hammarby den 24 maj.
– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på. Jag är såklart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit, men som sagt, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.
Carlén är ytterst tacksam mot sin klubb som ställer upp på alla sätt.
– Jag är väldigt tacksam att både klubben och laget har bemött mig på det sättet som de gjort. Det visar bara på att klubben är ytterst professionell! Jag vill önska laget lycka till under året, jag kommer göra allt för att stötta så mycket jag bara kan!”
Gå till toppen