Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BoIS besked: Tittar inte på ersättare till Zahui

Landskrona BoIS och Thierry Zahui går skilda vägar. Klubben jagar inte ett ersättande nyförvärv. "Vi tycker att vi har bra konkurrens på positionerna som det här rör sig om", säger sportchefen Peter Swärdh.

Landskrona BoIS sportchef Peter Swärdh.
I fjol var Thierry Zahui en starkt bidragande orsak till att Landskrona BoIS vann division 1 södra, men i år har den 30-årige mittfältaren antingen varit skadad eller placerats i frysboxen.
Den 4 maj kunde HD berätta att Thierry Zahui var på väg bort från klubben, och under onsdagen offentliggjorde BoIS att kontraktet har upphört.
HD har utan framgång försökt få tag på Thierry Zahui. Sportchefen Peter Swärdh vill inte gå in på detaljnivå när det handlar om processen som har lett fram till beslutet.
– Det finns alltid ett kontrakt i botten, men vi har gjort en överenskommelse där bägge parterna har närmat sig, säger han och tillägger:
– Vi kom tidigt överens om att det kanske var så att vi skulle göra det här på olika håll.
Hur den ekonomiska uppgörelsen mellan BoIS och Thierry Zahui lyder vill Peter Swärdh inte gå in på. Men han säger att kontraktsrivningen inte medför att BoIS tittar på ett ersättande nyförvärv.
– Vi kommer inte titta på någon ny spelare kopplat till den här uppgörelsen. Vi tycker att vi har bra konkurrens på positionerna som det här rör sig om, säger han.
Vet du om Thierry Zahui är klar för annan klubb?
– Ingen aning, jag har inte hört någonting om det överhuvudtaget.
När det gäller den amerikanske forwarden Sean Ugo Okoli, som kom in sent i truppen, har han kontrakt till den 1 juli.
– Vi har bestämt att vi ska ha en avstämning i början på juni, säger Peter Swärdh.
Läs alla artiklar om: Thierry Zahui lämnar Landskrona BoIS
Gå till toppen