Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

De sprang 209 meter för psykisk ohälsa

Runt ett trettiotal personer samlades vid Gröningen i Helsingborg under torsdagen för att springa Ångestloppet som uppmärksammar psykisk ohälsa.
– Vi vill bryta isoleringen, säger Togge Landgren, Fontänhuset Helsingborg.

Mållinjen är markerad med krita över cykelbanan vid Gröningen och ett trettiotal personer står redo för att springa exakt 209 meter.
– Jag kommer vara med, men det får bli att jag promenerar, säger Ingela Andersson.
Många av deltagarna har svarta tröjor på sig där det står "Psykisk ohälsa syns inte" och förutom att uppmärksamma att Fontänhuset fyller 25 år vill deltagarna uppmärksamma dåligt mående.
– Det är fortfarande väldigt skuldbelagt med psykisk ohälsa, men det är ingen skam att prata om det, säger Togge Landgren.
Den udda siffran 209 meter har hängt med sedan första gången loppet hölls i Sverige, då var det exakt 209 meter från startskottet vid slussen i Stockholm till Fontänhuset.
Loppet arrangerades av en rad lokala föreningar tillsammans med Helsingborg stad och trots att de hoppats på fler deltagare nästa år var Togge Landgren nöjd.
– Det gick över förväntan, så mycket folk var det inte förra året, säger han.
"Vi vill bryta isoleringen och bry oss om varandra", säger Togge Landgren, Fontänhuset.Bild: Esfar Ahmad
De som deltog fick själva välja om de ville gå eller springa.Bild: Esfar Ahmad
Viktoria Williander är engagerad i Fontänhuset som vill motverka tabun kring psykisk ohälsa.Bild: Esfar Ahmad
Gå till toppen