Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Hög risk för skogsbränder i nordvästra Skåne

Det torra, varma vädret gör att risken för skogsbränder är väldigt hög i nordvästra Skåne.
– Och den blir högre ju längre tiden går, säger Kenneth Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Bild från onsdagens insats vid Rössjön.Bild: Jan Emanuelsson/Topnews
På onsdagen utbröt en skogsbrand vid Rössjön i Ängelholms kommun. Branden var, likt många andra skogsbränder, resurskrävande och räddningstjänsten skickade många enheter till platsen.
Läs mer: Över tjugo brandmän bekämpade en skogsbrand vid Rössjön
På torsdagseftermiddagen kom det fortfarande rök från vissa ställen och fem man från räddningstjänsten i Ängelholm var på plats för en ny släckinsats.
– Vi har en fyrhjuling där som vi kör runt med och det är stubbar som det glöder i som vi tar en efter en och släcker ner, säger Kenneth Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten.
Det har varit varmt och torrt ganska länge nu, och dessutom sol. Hur ser det ut med risken för skogsbränder i nordväst-Skåne?
– Den är väldigt hög och den blir högre ju längre tiden går. Det råder eldningsförbud och det har det gjort under ett tag. Sedan har SMHI andra värden som de presenterar, och de värdena ökar ju också. Det blir torrare och torrare i marken, säger Kenneth Eriksson.
De enda platser man får elda på är i färdigställda eldningsplatser.
– Då ska man såklart ha släckutrustning med sig så man kan släcka det om det skulle bli något problem, säger Kenneth Eriksson.
Bild från onsdagens insats vid Rössjön.Bild: Jan Emanulesson/Topnews
Gå till toppen