Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Läckorna är hittade och lagade – Vejbybadet kan öppna som planerat

Hela rörstråket utmed stora bassängen har grävts upp och bytts ut. Läckan är lagad och Vejbybadet kan öppna för allmänheten som planerat den 9 juni.

Läckan på Vejbybadet är lagad. Nu fylls den stora bassängen med vatten.Bild: Niklas Gustavsson
Det såg länge osäkert ut inför årets badpremiär.
Läckan i den stora bassängen uppdagades redan i slutet av förra säsongen, men att lokalisera den blev svårare än man tänkt sig.
En trasig rörkoppling hittades nyligen på den nedgrävda ledningen utanför bassängen. Den byttes, och därmed trodde man att felet var åtgärdat.
Men när ledningarna provtrycktes visades tecken på att läckan kvarstod.
– Vi misstänkte att det fanns fler dåliga kopplingar och fick gräva fram hela rörstråket utmed bassängens långsida, säger Bengt-Åke Uggla på Ängelholmslokaler.
Ett flertal gamla kopplingar i metall kom i dagen.
– De såg dåliga ut allihop. Så nu har vi bytt ut allt material och lagt en ny ledning med svetsade plaströr. Vi har provtryckt ledningarna och vet att de håller, så nu ska bassängen fyllas, säger Bengt-Åke Uggla.
Återställandet efter grävarbetet pågår för fullt med sikte på att Vejbybadet planenligt ska öppna för allmänheten på utsatt tid.
Skolor och föreningar brukar få tillgång till badet i slutet av maj, men det är ännu osäkert om allt hinner blir klart till dess.
Läs mer: Vejbybadet läcker vatten – igen
Gå till toppen