Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Radiosymfoniker fyller musikhistoriskt glapp

Den 9 juni spelar Sveriges Radios symfoniorkester enbart kvinnliga kompositörers verk i Berwaldhallen i Stockholm.Bild: Tomas Oneborg/SvD/ TT
Den 9 juni ägnar Sveriges Radios symfoniorkester en hel konsert åt ”den andra musikhistorien” – med enbart kvinnliga kompositörer. Konserten "Från Mendelssohn till Saariaho – Systrar, fruar, suffragetter" dirigeras av Cathrine Winnes och spelas även in av SVT för att bli en del av en dokumentärserie. Under konserten spelas musik av bland andra Ethel Smyth, Lili Boulanger, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann och Signe Lund.
"Konserten blir ett viktigt 'statement' och ett oerhört värdefullt dokument. Sveriges Radios Symfoniorkester har ett långsiktigt mål med en jämställd programläggning. Ännu har vi inte nått ända fram men andelen kvinnliga kompositörer ökar varje år genom ett medvetet arbete", säger Berwaldhallens konserthuschef Helena Wessman i ett pressmeddelande.
Gå till toppen