Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Säsongsfinal på konserthuset: ”Alla är stora stjärnor”

Nobelsångerskan Malena Laszlo gästar Helsingborgs konserthus när finalen av Helsingborgs symfoniorkesters konsertserie ”De sju dödssynderna” spelas på torsdag och söndag.

Chefsdirigent Stefan Solyom frossar med violinisterna Sophie Bird och Daniel Kuzmin från Helsingborgs symfoniorkester. En bild från säsongsprogrammet och konsertserien "De sju dödssynderna".Bild: Joachim Karlsson
Under torsdagskvällen vankas det säsongsfinal och den sista konserten i Helsingborgs symfoniorkesters serie "Dödsynderna". Där bland annat ”De sju dödssynderna” skriven av Kurt Weill och Bertolt Brechts spelas.
I rollen som Anna gör skådespelerskan, sångerskan och musikalartisten Malena Laszlo från Lund ett återbesök i staden som hon för ett år sedan uppträdde i. Då som huvudrollen i den populära musikalen ”Pelle Erövraren” på Helsingborg arena.
Läs mer: Hon har något viktigt att berätta
Läs mer: Pelle 2.0 fyller ut kostymen
Nobelsångerskan Malena Laszlo är nöjd att vara tillbaka i staden – nu aktuell som Anna i "De sju dödsynderna" tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester.Bild: Stina Gullander
Två konserter ska avverkas och Malena Laszlo är nöjd att vara tillbaka.
– Det är helt fantastiskt. När jag fick jag förfrågan att göra Anna i ”De sju dödssynderna” såg jag verkligen fram emot att få komma tillbaka hit. Det är en kreativ stad och jag älskar att arbeta här. Både teatern och konserthuset har kreativa och inspirerande uppsättningar och roliga samarbeten, säger hon.
Hon berättar att förberedelserna inför de aktuella konserterna pågått länge.
– Jag kände inte till verket och jag tänkte hur fasen ska jag kunna lära mig allt detta. I fyra månaders tid har jag repeterat för att lära mig det här verket. Det är ett dramatiskt verk och jag har fått gå in helt i rollen som Anna. Detta är en kul utveckling och utmaning och något att bita i för mig, säger Malena Laszlo.
Varför bör man gå och lyssna på konserten?
– Det är så många anledningar. Ni har en fantastisk orkester i den här staden och det är en fröjd att bara få njuta och lyssna. Sedan har vi fantastiska solister, där och var och en är stora stjärnor. Man bör gå dit för att helt enkelt få njuta av underbar musikdramatik.
Till vardags bor och arbetar Malena Laszlo numera i Stockholm. Värt att nämnas är att hon tio gånger sjungit på Nobelfesten på Stockholms stadshus – det är fler gånger än någon annan.
Och efter konserterna i Helsingborg väntar flera framträdanden i sommar.
– Jag har en massa olika projekt på gång. Jag ska göra en sommarkonsert på Operan i Stockholm där jag ska sjunga från min nobelfest-repertoar. Då kommer jag välja ut mina favoritlåtar, säger Malena Laszlo.
Konserterna äger rum den 17 maj klockan 19 och 20 maj klockan 18 på Helsingborgs konserthus.
Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester, Malena Laszlo, mezzosopran, Conny Thimander, tenor, Magnus Kyhle, tenor, Andreas Olsson, baryton, Anders Jalkéus, bas och Stefan Solyom, dirigent.
Gå till toppen